World EDU Türkçe | Akademi, Teknoloji, Haber, Yorum & Analiz

Artık herkes Hikayelerini Signal

'de yayınlayabilir

Hikayeler artık Signal'deki herkes tarafından kullanılabilir ve şifreli anlık mesajlaşma hizmeti kullanıcılarının 24 saat sonra otomatik olarak süresi dolan resimler, videolar ve metinler oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanır.

Bu özellik ilk olarak geçtiğimiz ay Signal topluluk forumunda duyurulmuştu ve burada ilk olarak Signal'in beta test kullanıcılarına sunuldu. Şimdi, bu özellik, masaüstü desteğiyle "yakında" tüm Android ve iOS kullanıcıları için Signal'in en son sürümünde (v6.0) kullanıma sunuluyor.

a:hover]:text-black [&>a]:shadow-underline-gray-13 [&>a:hover]:shadow-underline-black text-gray-13″> Yalnızca belirli bir grup insanla içerik paylaşmak istediğiniz durumlar için Özel Hikayeler oluşturulabilir.
a:hover]:text-black [&>a]:shadow-underline-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black text-gray-63″>Resim: Sinyal

Signal kullanıcıları, Ayarlar > Hikayeler'e giderek hikayelerini kimlerin görebileceğini belirleme esnekliğine sahip olacak. Buradan, kullanıcılar, belirli kişileri ve mevcut grup sohbetlerini onaylayarak veya belirli kişilerden gelen hikayeleri manuel olarak gizleyerek, hangi Signal bağlantılarının içeriği görüntüleyebileceğini kısıtlayabilir. Mevcut grup sohbetlerindeki herkes, diğer grup üyelerinden gelen yorum ve tepkilere ek olarak paylaşılan bir hikayeyi görüntüleyebilir.

a:hover]:text-black [&>a]:shadow-underline-gray-13 [&>a:hover]:shadow-underline-black text-gray-13″> Kullanıcılar, hikayeleri kimlerin görüntüleyebileceğini kısıtlayabilir, makbuzları görüntülemeyi devre dışı bırakabilir veya Hikayeler özelliğini tamamen uygulama ayarlarından kapatabilir.
a:hover]:text-black [&>a]:shadow-underline-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black text-gray-63″>Resim: Sinyal

Ayrıca hikayeleri aile üyeleri veya iş arkadaşları gibi belirli gruplarla sınırlayabilirsiniz. Signal'de yerleşik tüm özelliklerde olduğu gibi, hikayeler uçtan uca şifrelenir ve bu nedenle, Signal'in kendisi de dahil olmak üzere, onları görüntülemeyi belirtmediğiniz hiç kimse tarafından erişilemez. Hikayeler, paylaşımdan 24 saat sonra otomatik olarak kaybolacak ve hızlı bir şekilde kaldırmanız gerektiğinde bunları manuel olarak da silebilirsiniz.

Hikayeler, gizlilik ve güvenliğe bu kadar güçlü bir şekilde odaklanan bir hizmete alışılmadık (hatta can sıkıcı) bir ekleme gibi gelebilir, ancak Signal bunun küresel kullanıcılarından gelen "en yaygın özellik taleplerinden biri" olduğunu iddia ediyor. “İnsanlar onları kullanıyor, insanlar onları istiyor, bu yüzden hikayeleri özel olarak yapmanın bir yolunu sunuyoruz. Signal topluluğu yazarı Nina Berman , Hikayeler özelliğini açıklayan bir blog yazısında , bir reklam denizinde gezinmek zorunda kalmadan," diyor.

Diğer kullanıcıların hikayelerini görmek veya bunları kendiniz oluşturup paylaşmak istemeyenler için Ayarlar > Hikayeler > Hikayeleri kapat bölümüne giderek özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Signal, hikayelerini izlemeyi devre dışı bıraktığınız kişileri veya arkadaşlarınızı da bilgilendirmez, bu nedenle, gönderdiklerini düşündükleri herhangi bir video hakkında anında ortaya çıkarsanız, onlara kendiniz itiraf etmeniz gerekir. yol.

Exit mobile version